Loading Events
  • This event has passed.

Ден на Охридско Езеро – Супер Чистка

June 21, 2023 @ 10:00 am - 12:00 pm Free

Првиот ден на летото 21 јуни, во 2000-та година беше прогласен за ден на Охридското Eзеро 🏞☀️

Тогаш е потпишан меморандумот за заштита на езерото помеѓу Охрид, Струга и Поградец. 🤝 Со цел подигање на свеста за поголема заштита на езерото како природно наследство од македонска и албанска страна. ⁣😻

🗓 Среда 21.06.2023 oд 10.00 ве чекаме да го одбележиме овој ден на еден симболичен начин со Супер Чистка и дружба на СУП.

🗺 Тргнуваме од плажа Канео со СУП и кајак весламе до плажа Лабино, Градска Плажа и Стар Град. 🔮🏄‍♀️🏄‍♂️

🧜‍♀️ Настанот е бесплатен, како и опремата и кратка обука за управување со СУП.

Се што треба е да понесете е убава енергија. ⚡️🔋
Се гледаме за чисто езеро! 🤗🏖🏝

Пријавување на 078 341 630. 💌

June 21, 2023 @ 10:00 am - 12:00 pm
Free

Organizer

SUP Club Ohrid
078 341 630
ohridsup@gmail.com